PRAGUE ART WEEK 23 NEWS

Oznamujeme datum letošního ročníku, který se bude konat ve dnech 21.-24. září 2023, vytváříme mezinárodní síť Art Weeků a připravujeme výstavu v Hong Kongu. Co se dalšího děje v pražském týdnu umění? Pro nejnovější aktuality čtěte naše PAW NEWS. 

Prague Art Week 23 má své datum

#savethedate Již teď si můžete zapsat do svých diářů datum PAW 23, a to předposlední víkend v září – 21.– 24. 9. 2023. Na tři desítky galerií, muzeí a dalších uměleckých subjektů připraví výjimečný program. Náš blok tematických přednášek a masterclass s názvem Superstudio bude tentokrát probíhat 21. 9., během jednoho dne předství 4 tematické bloky Art Career, Art Reflection, Art Service a Art Collecting. Opět zveme velká jména ze světa umění, která prozradíme již brzy spolu s lokací Superstudia a slavnostního zahájení festivalu. Mezitím si dovolujeme vás pozvat se zapojit do našich celoročních aktivit.

Záštita a organizace výstav a eventů

Spolu s našimi programovými partnery uvádíme vybrané výstavy a události po celé České republice. Do 20. 5. můžete navštívit výstavu Davida Krňanského Walking Dog v Galerii Artefin v Měšicích u Prahy, na kterou vás srdečně zveme. Instrukce, jak se do galerie dostat a více informací, najdete v galerii nad článkem.

Mezinárodní spolupráce PAW

Pražský týden umění byl součástí českého předsednictví v Radě EU a navázal významná partnerství v zahraničí, a sice s Berlin Art Week, Vienna art Week a Pro Helvetia. Tyto spolupráce nadále rozvíjíme a vytváříme network Art Weeků na světové úrovni. Do naší iniciativy přijali pozvání tyto týdny umění: Mayfair Art Weekend v Londýně, Warsaw Gallery Weekend, Brussels Gallery Weekend a Amsterdam Art Week.

Záštita a organizace výstav a eventů v zahraničí

Spolu s našimi zahraničními partnery připravujeme či zaštiťujeme výstavy českého umění v zahraničí. Ke spolupráci jsou přizváni naši hlavní programoví partneři a galerie, které s platformou PAW spolupracují po celý rok skrze program Art Family.

Aktuálně připravujeme:

Výstavu Simbiosis 2.0, která je součástí VIP programu Art Basel Hong Kong, ve spolupráci s Honorárním konzulátem ČR v Hong Kongu v datech 24. – 29. března 2023.

Výstavu v Českém centru ve Vídni, která bude součástí programu Vienna Art Week, který se koná 10.–17. listopadu listopad 2023.

Celoroční redakční činnost PAW

Natáčíme pro vás nový podcast, který s novým konceptem naváže na konverzační sérii podcastu NET – V síti umění. Mezitím si můžete poslechnout poslední dvě epizody u nás na webu, na Spotify či Apple Podcasts.

Jak se dělá galerie? To je téma rozhovoru s Katherine “Kachou” Kastner, která společně s Camille Hunt založila jednu z nejúspěšnějších pražských soukromých galerií. Můžete poslouchat ZDE.

O možnostech rozvoje kulturních a kreativních odvětví na úrovni EU hovoříme s Ondřejem Horákem a Kristýnu Kočovou z Kreativní Prahy. Témata udržitelnosti a nových rolí, které se kreativcům nabízejí, předznamenávají i dramaturgii PAW23. Poslechněte ZDE.